İran: Amerika sadece kendi hayallerini dile getiriyor

  • 29 Ağustos 2017
  • 1.255 kez görüntülendi.
İran: Amerika sadece kendi hayallerini dile getiriyor

ABD BM Temsilcisi Nikki Haley’nin İran’ın askeri tesisatlarını denetleme konusunda öne sürdüğü iddialarına tepki gösteren İran Hükümet Sözcüsü, bu tesisatların gizli kalacağını açıkladı.

11. hükümette yaptığı görevi yeni dönem hükümetinde de devam ettiren İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, yaptığı ilk basın toplantısında ABD BM Temsilcisi Nikki Haley’nin İran’ın askeri tesisatlarını denetleme konusunda öne sürdüğü iddialarına tepki göstererek, “İran Dışişleri Bakanlığı’yla bu konuda sorumlu olan yetkililer, gerekenleri açık şekilde söylediler. İran’ın askeri tesisatları gizlilik özelliğine sahip olarak herkesin kolaylıkla ulaşabileceği mekanlar değil. Amerikan yetkililer sadece kendi hayallerini dile getiriyor, ancak biz de kendi menfaatlerimizi savunacağız” ifadelerinde bulundu.

Nobaht, hükümette yeni oluşan Direniş Ekonomisi Teşkilatı ile Ekonomi Yardımcılığı kurumlarına ilişkin şöyle dedi: Hükümetin karar mekanizmasını dikkate aldığımızda bunu daha iyi açıklayabiliriz. 11. hükümette karşılaştığımız ekonomik karışıklıklar ve ağır enflasyon bunalımından dolayı böylesi yardımcı kurumların oluşturulmasına karar verdik. Bu konu, ekonomi alanında aktif olan diğer kuruluşlarla arasında hiçbir anlaşmazlığın ortaya çıkışına yol açmayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.