İran: Amerikan savaş gemilerinin bölgedeki tüm faaliyetleri gözetim altında

  • 10 Mayıs 2016
  • 900 kez görüntülendi.
İran: Amerikan savaş gemilerinin bölgedeki tüm faaliyetleri gözetim altında

İran İslam İnkılabı Devrim muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Fars körfezi ve Umman denizindeki Amerika’nın tüm savaş filoları ve gemilerinin hareketlerinin kontrol altında tutulduğunu bildirdi.

Dün akşam İRİB haber kanalında konuşan İran İslam İnkılabı Devrim muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi, İran’ın bölgedeki tüm filolar ve savaş gemilerinin faaliyetlerini denetim altında tuttuğunu bildirdi.

Fars Körfezi ve Hürmüz boğazının, dünyanın en stratejik ve önemli bölgelerinden olduğunu, İran’ın Fars körfezinde en uzun su şeridi ve kıyısına sahip olması bakımından öteki komşu ülkelere oranla Fars Körfezi sularında daha fazla role sahip olduğunu belirten İran İslam İnkılabı Devrim muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Amerika’nın bölgedeki varlığı ve bölgeden güttü çok fazla çıkarlara temasla, Amerika’nın bölgesel ve bölge dışı müttefikleriyle bölgede anormal bir askeri düzen ve hareket içinde olduğunu söyledi.

Amiral Fedevi ayrıca 12 Ocak 2016 tarihinde Amerikalı deniz güçlerinin İran kara sularında yakalanmasına da temasla, bu olaydan sonra Amerikan kayıklarının İran kara sularına girişlerinin bir daha tekrarlanmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.