İran, Amerika’nın 1988’de İran yolcu uçağını düşürmesini kınadı

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.558 kez görüntülendi.
İran, Amerika’nın 1988’de İran yolcu uçağını düşürmesini kınadı

İslami İran dışişleri bakanlığı, Amerikan filosunun 3 temmuz 1988’de İran yolcu uçağını füzeyle vurmasının insanlık aleyhinde alçakça bir girişim olduğunu belirterek kınadı ve ”Amerika bu insanlık dışı girişimlerinin cevabını vermeli’ açıklamasında bulundu.

İRNA’nın bildirdiğine göre, İran dışişleri bakanlığı sözkonusu cinayetin yıldönümü münasebetiyle bu sabah (pazartesi) yayınladığı bildiride, İran halkının, bu cinayetin sorumlusu olarak kendini insan hakları ve milletlerin savunucusu iddiasındakileri gördüğünü belirterek, ‘bunların insanlık dışı girişimlerine karşı cevap verilmesi gerektiğini’ bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı, yayınladığı bildiride, bu vahşi cinayetin şehitlerini anarken, Amerika’nın başta İran’ın mazlum halkı olmak üzere dünyanın dört bir yerinde sivillere karşı işlediği cinayetler dosyasının, Amerika’daki çeşitli hükümetlerin hedeflerini gerçekleştirmek için insanlık dışı girişimleri kurumsallaştırdıklarını söyledi.

Bilindiği gibi 3 temmuz 1988 tarihinde İran yolcu uçağı Fars Körfezi suları semalarında hareket halindeyken Amerikan filosundan atılan iki füzeyle düşürülmüş ve bunun sonucunda ise 290 personel ve yolcu şehit olmuştur.

Bu vahşi cinayetin ardından tezat dolu açıklama yapan ve bunu haklı göstermeye çalışan Amerikalı yetkililer ‘Bu cinayetin yanlışlıkla gerçekleştiğini’ bildirmişlerdi. Ama, Amerikan filosunun dünyanın en gelişmiş teçhizatlarıyla donatılmış olduğu dikkate alındığında bunun yanlışlık değil kasıtlı bir girişim olduğu açık bir şekilde görülmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.