İran, Amerika’nın siyasetlerine karşı direndiği müddetçe, onlar da İran’a düşmanlığa devam edecek

  • 01 Ocak 2016
  • 763 kez görüntülendi.
İran, Amerika’nın siyasetlerine karşı direndiği müddetçe, onlar da İran’a düşmanlığa devam edecek
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakan yardımcısı ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı BERCAM’ı izleme başkanı yaptığı açıklamada, nükleer müzakereler ve BERCAM anlaşmasının, Amerika’nın İran’a karşı düşmanlıklarının sonu anlamında olmadığını belirtti.

Seyyid Abbas Irakçi dün İRİB 2. kanalında katıldığı özel programda, cumhurbaşkanının, Amerika’nın tehdit içerikli girişimlerine karşı füze kabiliyetlerini geliştirmeye dayalı savunma bakanına verdiği direktife işaretle, kimsenin Amerika düşmanlığının sona ermesini beklememesi gerektiğini, zira İslam cumhuriyetinin bölgede Amerika’nın siyasetlerine karşı direndiği müddetçe, onların da İran’a karşı düşmanca siyasetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Irakçı, BERCAM’ın Amerika’nın İran düşmanlığının sonu ve ya azaldığı anlamında olmadığını, bunu düşünenlerin ise yanılgıda olduğunu, baştan itibaren de böyle bir hedefte olmadıklarını, hala da bu hedefte olmayacaklarını belirtti.

Irakçı Amerika’da siyonist ve bölgesel lobilerin bu siyasetlerde büyük payları olduğuna işaretle, böyle bir çalışmanın ülkeyi tehdit etmesine izin verilmemesi gerektiğini, üstelik söz konusu lobilerin ise nükleer müzakerelerin durması için çok çalıştığını, halen de BERCAM’ın durması ve gerçekleşmemesi için büyük çaba içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.