İran, Arap ülkelerine müdahale iddialarını yalanladı

  • 05 Şubat 2017
  • 888 kez görüntülendi.
İran, Arap ülkelerine müdahale iddialarını yalanladı

Kasımi yaptığı açıklamada BAE dış işlerden sorumlu bakanının İran’ın Devrim ihracatı ve müdahale iddiaları ile ilgili, ‘’Akılcılık ve komşu ülkeleri saygıya davet eden bu yetkili bölge ülkeler arasında ayrışmadan başka işe yaramayan temelsiz ve yalan iddialar gündeme getirmeden önce gerçekçilikle sözleri hakkında düşünmesi daha iyi olur’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran İslam Cumhuriyeti halka dayalı gücü ile her zaman bölgede barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması yönünde çalışmakta fakat düşmanca politikalar ve davranışlar karşısında kendini savunmayı da meşru hakkı olarak görmektedir’’ dedi.

Kasımi, İran’ın her zaman bölgede ülkelerle diyalog, iyi komşuluk, bağımsızlıklara saygı ilkelerine saygı duyduğunu ve tüm komşuları ile mantıklı, dengeli ve uygun ilişkiler istediğini bildirdi.

Kasımi, ‘’İran, diğer bölge ülkelerinin de uluslararası arenadaki şartları iyi algılayarak, böyle ilişkilerin oluşmasında çabalamasını umut etmektedir. Yapıcı işbirliği için atılacak ilk adım, İran’ın bölgedeki etkili ve güvenlik sağlamadaki rolünün varlığını aksine yapıcı ve yaralı olmayan ithamları bırakmak olacaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.