İran Arap ülkeleriyle bölge sorunlarını çözmeye hazır

  • 18 Ocak 2018
  • 871 kez görüntülendi.
İran Arap ülkeleriyle bölge sorunlarını çözmeye hazır

İran dış ilişkiler strateji konseyi başkanı İran’ın Arap ülkeleriyle bölge sorunlarını halletmek için işbirliğine hazır olduğunu belirterek, ”Beyrut’un İran ve Arap ülkeleri arasında görüşmeler için uygun bir yer olduğunu’ söyledi.

Kemal Harrazi, dün Beyrut’ta düzenlenen İran ve Arap ülkeleri arası 2. Konferansı’nın açılış merasiminde yaptığı konuşmada, İran İslam inkılabının, zulme karşı, siyonizmle mücadele etme, Filistinlilerin haklarının temini ve Kudüs’ün özgürlüğünü öncelikli program olarak ele aldığını  ve bundan dolayı siyasi ve iktisadi olarak ağır bedeller ödediğini belirterek, bu siyasetlerini sürdürmede kararlı olduğunu söyledi.

Harrazi, terör rejimi İsrail’in İran ile Arap ülkeleri ilişkilerini bozmaya dayalı  siyasetlerine temasla, ‘başta Amerika olmak üzere siyonist İsrail ve bölgede uluslararası siyonizm ve emperyalizmin maşası mürteci ülkeler ve batılı ülkeler, İran ve Arap ülkeleri arasını açmaya çalışıyorlar’ dedi.

Kemal Harrazi, siyonist rejimi ve mürteci Arap rejimlerin liderlerinin Suriye ve Irak’ta tekfirci grupları oluşturduklarını ve onları askeri alana çekerek yeni bir aşamaya çektiklerini belirterek, ”bu terör grupları, Arabistan, BAE, Amerika ve siyonist İsrail’in  mali ve askeri desteğinde Suriye ve Irak’ta faaliyetler yaptılar ama bunlar sözkonusu ülkelerden büyük oranda temizlendiler ve bu ülkelerden çıkarıldılar’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.