İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Salihi, nükleer kazanımları açıkladı

  • 10 Nisan 2016
  • 942 kez görüntülendi.
İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Salihi, nükleer kazanımları açıkladı

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın nükleer programıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer anlaşmadan sonra İran’ın rezervine 220 ton sarı kekin daha ilave edildiğini söyledi.

İRİB ajansına göre, Salihi, dün akşam İRİB Kanal2’de katıldığı haber programında yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşmadan sonra, 220 ton sarı kek ürettiğini ve İran’ın halihazırda böylece elinde 500 ton sarı kek olduğunu söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı, halihazırda Erak ağır su tesislerinin yerinde olduğunu ve yakıtının da üretildiğini ve üç gün içinde Tahran reaktörüne yakıtın verileceğini söyledi.

Ali Ekber Salihi, Erak ağır su reaktörünün yeniden tasarlanması çalışmalarının Çin’le birlikte başlatıldığını ve tamamlandığını söyledi.

Salihi, İran’ın Buşehr bölgesinde Rusya ile iki aynı nükleer enerji santralının da inşa edileceğini belirterek, İran ve Rus teknik heyetlerinin bu konuda anlaştıklarını ve bu santrallerin yapımına da başlanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.