İran, Bağdat’taki terör saldırılarını kınadı

  • 17 Şubat 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
İran, Bağdat’taki terör saldırılarını kınadı

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü, teröristlerin kör ve pasif davranışlarının, Irak halkının, ülkelerini katil teröristlerin varlığından temizlemekteki iradesinde halel oluşturmayacağını söyledi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasım, Irak halkı ve hükümeti ile acılarını paylaştığını, son günlerde ve özellikle dün akşam Bağdat’ta yaşanan terör saldırıları şiddetle kınadı.

Kasımi, Irak halk güçleri ve ordusunun cesareti ve fedakarlığı ile teröristlerin bu ülkedeki nefeslerinin sayılı olduğunu, çok yakın bir gelecekte tüm kavimler ve etniklerden oluşan Irak halkının, tekfirci ve siyonist IŞİD teröristlere karşı zaferini, dayanışma ve vahdetle kutlayacağını söyledi.

Irak hastane kaynakları dün akşam Bağdat’ın güneyinde el-Beya bölgesindeki otomobil galerileri yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 55 kişi öldü, yaklaşık 70 kişi de yaralandı.

IŞİD teröristleri, Irak güçlerinin karşısında özellikle kuzey Neynova bölgesinde ardı ardına aldığı yenilgilerden sonra, Irak’ın çeşitli kentlerinde sivilleri katliamdan geçiriyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.