İran, Bahreyn rejimine tepki gösterdi

  • 17 Haziran 2016
  • 888 kez görüntülendi.
İran, Bahreyn rejimine tepki gösterdi

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Bahreyn hükümetinin halkın isteklerine karşı direnmesi ve Vifak Cemiyeti çalışmalarının yasaklanarak bürolarının kapatılmasının esef verici olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre dışişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari dün yaptığı açıklamada, Bahreyn hükümetinin halkın barışçıl gösterilerini şiddetle bastırmak, siyasi ve insan hakları aktivistleri ve liderleri tutuklamak, siyasi ve sosyal cemiyetlerin bürolarını kapatmakla ülkedeki krizin daha da karmaşık hale gelmesine sebep olduğunu belirtti.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Bahreyn hükümetinin güven arttırıcı girişimlerle, ciddi görüşmelerin başlaması ve ülkede huzur ve barışın sağlanması için uygun ortamı oluşturmasını umut etti.

Geçtiğimiz hafta Bahreyn’de en büyük muhalefet cemiyeti el-Vifak cemiyetine bağlı tüm bürolar Al-ı Halife rejimi tarafından kapatılırken, “el-To’iye el-İslami” ve “er-Risale” muhalefet cemiyetleri de feshedildi.

Geçtiğimiz hafta Bahreyn insan hakları merkezi başkanı Nebil recep de serbest kalmasından bir kaç ay sonra tekrar tutuklandı. diğer yandan Bahreyn mahkemeleri Vifak cemiyeti başkanı Şeyh Ali Salman’ın tutuklama sürecini de 4 yıldan 9 yıla çıkartmıştı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.