İran batının insan hakları konusunda çifte stantart uygulamasına tepki gösterdi

  • 01 Ocak 2017
  • 1.090 kez görüntülendi.
İran batının insan hakları konusunda çifte stantart uygulamasına tepki gösterdi

İran insan hakları kurumu sekreteri Muhammed Cevad Laricani, BM insan hakları şurasının İran’la ilgili olarak yeni raportör tayin etmesini ikiyüzlü ve münafıkça olarak niteledi.

Laricani, BM eski raportörü Ahmet Şehid’in yerine yeni birinin daha tayin edilmesinden dolayı BM’yi eleştirirken, insan haklarını savunduklarını iddia eden ülkelerin bizzat kendileri için insan hakları özel raportörünün atanması gerekliğini söyledi.

İran için özel raportörün  tayin edilmesini  büyük devletlerin müdahaleci siyasetlerinin bir sonucu olduğunu belirten Laricani, ‘yeni raportör Asıme Cihangir de, önceki raportör gibi suistifade etmek isterse ve İran aleyhinde dosya oluşturursa, tabii ki İran’ın tutumu da  daha önceki  tutumu gibi olacaktır’ dedi.

Cevad Laricani, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin İran için raportör belirlemeleri salahiyetlerinin olmadığını belirterek, bugün dünyada  en büyük insan hakları ihlalinin Amerika’da yaşandığını belirterek, bu ülkenin insan hakları konusunda kara bir dosyaya sahip olduğunu söyledi.

İran insan hakları kurumu sekreteri Mahmud Cevad Laricani, siyonist rejim ve Al-i Suud rejiminin  çocuk öldürmede rekor kırdıklarını belirterek; Amerika ve İngiltere gibi ülkelerin onlara  silah sattıklarını ve  Bahreyn’de de halkın  yalnızca bir  oy hakkını kullanmak istediğini  ama bu talebin bile bu rejimin en şiddetli bir şekilde bastırıldığını belirterek, buna rağmen İngiltere başbakanının küstahlıkla Bahreyn rejimine tam destek verdiklerini bildirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.