İran: Bazı bölge ülkeleri İslam ümmetinin ortak düşmanını unutmuşlardır

  • 13 Nisan 2018
  • 895 kez görüntülendi.
İran: Bazı bölge ülkeleri İslam ümmetinin ortak düşmanını unutmuşlardır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, bazı bölge ülkelerinin düşmanlıkta ısrar etmeleri ve İslam ümmetinin ortak düşmanını unutmalarının üzücü olduğunu söyledi.

Dörtlü Arap Komitesi bildirisindeki iddiaları açık bir şekilde reddeden Kasımi, bu iddiaların temelsiz, hayal gücü ve hakaret içerikli olduğunu söyledi.

Bildirinin düşmanca, yanlış ve tahrip edici bazı düşünceleri temel aldığını ifade eden Kasımi, bazı ülkelerin bilinçsizce İran karşısındaki yanlış düşmanlığına devam etmesinin ve İslam ümmetinin esas düşmanını unutmalarının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Kasımi, ‘’Arap Birliği Genel Sekreterinin katılımıyla düzenlenen komite bildirisindeki tüm hususlar yalan, temelsiz ve bölgeyi istikrardan uzaklaştıran sürecin devamıdır’’ dedi.

Kasımi, gelecek günlerde düzenlenecek Arap Birliği liderler zirvesinin çifte standarttan uzak, bölgede esas istikrarsızlık temellerini ve bölgedeki mevcut krizlerin nedenlerini gerçekçi bir şekilde tespit ederek, Arap ve İslami ülkelerin birlikteliği yönünde adım atmasını temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.