İran BM Temsilcisi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı terörizmi güçlendirecek

  • 08 Nisan 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
İran BM Temsilcisi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı terörizmi güçlendirecek

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, ABD’nin Suriye saldırısını tehlikeli bir girişim olarak değerlendirip bu tür eylemlerin teröristlerin güçlenmesine zemin hazırlayacağını açıkladı.

BM Genel Kurulu’nun Akdeniz’deki mülteciler üzerinde gerçekleşen dünkü toplantısında konuşan İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, ABD’nin Suriye saldırısını tehlikeli ve sorumsuzca bir girişim olarak değerlendirip bu tür eylemlerin teröristlerin güçlenmesi ve daha fazla Suriyelinin yerinden olacağına zemin hazırlayacağını açıkladı.

Hoşru ayrıca, bu girişimi BM bildirgesi ile uluslararası hukukun bariz ihlali olarak nitelendirip Birleşmiş Milletler çerçevesinde Suriye’deki terörizmin son bulması yönünde çok taraflı çözüm çabalarına zarar verdiğini bildirdi.

İran’ın BM Temsilcisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Çağdaş tarihte kimyasal silahların en büyük kurbanlarından olan ülkemiz bu tür ölümcül silahların her şekilde kullanılmasını şiddetle kınıyor. Bunun yanında dayanaksız gerekçelerle ABD’nin Suriye’deki bir askeri üsse saldırısını da şiddetle kınıyoruz. Gerçek dışı bahanelere dayanarak BM üyesi bir ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etmek, yıkıcı ve tehlikeli bir girişim olmkla birlikte uluslararası hukuku zedeleyip bölge ile Suriye’deki koşulların daha da vahim duruma gelmesine neden olacaktır.

İranlı diplomat, uluslararası toplumun mültecilere karşı davranışına ilişkin tüm ülkelerin sorumluluk üstlenmeleri ile işbirliği içinde olmaları vasıtasıyla daha insani bir tavır ortaya koymalarını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.