İran, bölgede barış ve istikrar peşindedir

  • 16 Mart 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
İran, bölgede barış ve istikrar peşindedir

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri, İran’ın başta IŞİD terörizmine karşı mücadele alanı olmak üzere muhtelif alanlarda izlediği siyasetleriyle bölgenin barış ve istikrarına kavuşmasını istediğini söyledi.

İRNA’nın verdiği habere göre bugün tahran’da bir açıklama yapan İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri ve İnkılap Muhafızları Ordusu Eski Komutanı “Muhsin Rızai” , İran İslam cumhuriyetinin bölge ve dünyadaki askeri gücünün, artık İranlı komutanların başka ülkelere askeri müsteşarlık hizmetleri verebilecekleri bir konuma geldiğini bildirdi.

Muhtelif diplomatik tutum ve inkılapçı diplomasiye değinen Rızai, bu gibi diplomaside bazen kahramanca bir yumuşak siyaset gerektiği gibi bazen de saldırgan düşmana ağır bir tokatın atılmasının icapettiğini belirtti.

İran füzelerinin menzilinin artık 2 bin km.yi geçtiğini ve bu durumun daha da geliştirilmekte olduğunu bildiren İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri ve İnkılap Muhafızları Ordusu Eski Komutanı “Muhsin Rızai” Irak ordusunun IŞİD aleyhindeki operasyonda önemli başarılar elde etmelerine temasla yakın bir gelecekte Musul kentinin tamamen IŞİD terör örgütünün işgalinden kurtarılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.