İran bölgenin en güvenli ülkesidir

  • 22 Nisan 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
İran bölgenin en güvenli ülkesidir

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, bölgedeki tüm krizlere karşı, dostun da düşmanın da İran’ın bölgenin en güvenli ülkesi olduğuna itiraf ettiğini açıkladı.

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, emniyet güçleri yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen bir toplantıda, “Biz bölgede teröre karşı mücadele ediyoruz fakat milletleri desteklemeyi de göz ardı etmeyeceğiz. Suriye, Irak ve Yemen’e yaptığımız yardımlar ise bu ülkelerin bağımsızlığına duyduğumuz saygıyla kendilerinin yasal isteği yönünde gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı konuşmalarını şöyle sürdürdü: Dost da düşman da İran’ın bölgenin en güvenli ülkesi olduğuna itiraf ediyor, halbuki bölgedeki tüm ülkeler bir tür krizle karşı karşıyalar.

İran milletinin siyasi duyarlılığına işaret eden Rahmani Fazli, “Seçimleri yapmamız için hiçbir sorun yok. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve şehir konseyi seçimleri var ve her ikisinin de tam güvenli bir ortamda yapılacağını ümit ediyoruz. Ancak bu güvenliği tehlikeye atan her çeşit girişime karşı da sert yanıt vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Seçimlere katılım konusuna değinen İçişleri Bakanı, sözlerine şunları da ekledi: Ulusal gücümüz halkımızın desteklerine dayanıyor. Böylece halkımıza ne kadar ümit ve mutluluk verirsek İslam İnkılabı’nı da bir o kadar sigortalayacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.