İran bölgesel krizlerin çözümü için Avrupalılarla temaslarına devam edecek

  • 21 Ekim 2015
  • 788 kez görüntülendi.
İran bölgesel krizlerin çözümü için Avrupalılarla temaslarına devam edecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Yardımcısı, İran’ın bölgesel sorun ve krizlerin çözümlenmesi için Avrupa ülkeleri ile temaslarını sürdürmeyi olumlu karşıladığını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dış İlişkileri Avrupa Konseyi üyelerinin de bulunduğu Chatham House Düşünce Kuruluşu’nda yapılan toplantıya katıldı.

Bu toplantıda İngiltere basın mensuplarından 30 civarında duayen isim ve düşünür katıldı. Toplantının başında Chatham House müdürü Martin Leonard, Emir Abdullahiyan’ı karşıladı.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan burada yaptığı açıklamada İngiltere’ye yaptığı iki günlük ziyaretten amacın, iki ülkenin bölgesel krizler ve özellikle terör ve radikalizm meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulunması olduğunu belirtti.

Emir Abdullahiyan ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Parlamento yetkilileri ve diğer yetkililerle görüşmesinde bölgesel konuları değerlendireceğini dile getirdi.

Abdullahiyan ayrıca Arabistan’ın Yemen’e askeri tecavüzü ve batılı ülkelerin bu tecavüz karşısındaki sessizliklerinin bölgede terörizmin daha da artmasına ve Yemen halkının daha fazla katliam edilmesine neden olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan’ın bu ziyareti İngiltere yetkililerinin daveti üzerine ve İngiltere Dışişleri Bakanı’nın Tahran ziyaretinin ardından gerçekleşmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.