İran, Britanya dışişleri bakanın sözlerine tepkili

  • 28 Eylül 2018
  • 1.659 kez görüntülendi.
İran, Britanya dışişleri bakanın sözlerine tepkili

İran’ın Londra büyükelçisi, Britanya dışişleri bakanının, Tahran’ın çifte vatandaşları tutuklama olayını, siyasi nüfuz için bir araç olarak kullandığına dair sözlerine tepki göstererek, batılı istihbarat servislerinin, bazı özel bilgilerin intikal edilmesi için çifte vatandaşları suiistimal ettiklerini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hamid Baidinejad dün twetter paylaşımında ” İranlı vatandaşların kendi ülkelerine aşk besliyorlar fakat bazen benzer bilgilerin gizli olmadığı düşüncesi ile bu işe kalkışıyorlar” şeklinde yazdı.
İran’ın Londra büyükelçisi şöyle dedi: Tahran, İranlı vatandaşların ana toprakları ile derin ilişkilerini korumaya çalışıyor ve sürekli olarak ve hiçbir endişe duymadan turizm, aile ziyareti ve ticaret için kendi ülkelerine yolculuk etmelerini sağlamaya çalışıyor.
Britanya dışişleri bakanı Jeremy Hunt dün Sky News haber kanalına verdiği mülakatta hakaret içerikli sözlerinde, “İran’ın suçsuz ve özellikle çifte vatandaşları hapse atarak onları siyasi nüfuz için bir araç olarak kullanmaya çalıştığını” iddia etti.
Rusya dışişleri bakanı bir süre önce de yaptığı açıklamada İran ile ilgili sözlerini, İran’da güvenlik suçlar nedeni ile tutuklu olan  çifte vatandaşlardan birinin serbest bırakılması vaadi ile başlayarak, İran-İngiltere çifte vatandaş Nazenin Zageri’nin garanti serbest kalması için mümkün olan tüm girişimlere başladıklarını belirtti.
Gözlemciler, Britanya dışişleri bakanlığı yeni bildirisinin, İran’da güvenlik suçlardan dolayı tutuklu olan çifte vatandaşların serbest kalması için Tahran’a yeni baskı dönemin başlaması için ortam oluşturma şeklinde değerlendirdiler. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.