İran büyükelçisi ve Irak cumhurbaşkanı bölgedeki durumu ele aldılar

  • 19 Mayıs 2019
  • 1.877 kez görüntülendi.
İran büyükelçisi ve Irak cumhurbaşkanı bölgedeki durumu ele aldılar

İran İslam Cumhuriyetinin Irak büyükelçisi İrec Mescidi ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, dün bölge gelişmelerini ele alan bir görüşme yaptılar.

İki taraf sözkonusu görüşmede  ayrıca ikili  işbirliğinin güçlendirilmesi yollarını da ele aldılar.

İrec Mescidi ayrıca, Irak ehli sünnet vakıflar divanı başkanı Abdullatif el’Hemim ile görüşmesinde, İslam ülkelerinin dünya emperyalizminin bütün güçlerine karşı mücadele edeceklerini belirterek, bunun gerçekleşmesi için müslümanların  birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini söyledi.

İran’ın Irak büyükelçisi, İslam ümmetinin birliğinin zaruretine temasla,  Amerika tarafından her türlü bir girişimin  onun pişman olacak şekilde yenilgisiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

Şeyh Abdullatif el’Hemim de, Iraklıların tehditler karşısında İranlıların yanında olduğunu belirterek, İran aleyhindeki  yaptırımlar ve baskıların insanlık aleyhine zalimce uygulamalar olduğunu söyledi.

Iraklı şahsiyet, İran’ın Amerika’nın oyunlarını bozacağını belirterek, ‘Amerika’nın son girişimleri, başta ABD müttefikleri olmak üzere bölgenin bütün  ülkelerinin güvenliğini tehdit ettiğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.