İran, Cidde havaalanı görevlilerinin en ağır cezaya çarptırılmalarını talep etti

  • 11 Nisan 2015
  • 776 kez görüntülendi.
İran, Cidde havaalanı görevlilerinin en ağır cezaya çarptırılmalarını talep etti

İran İslam Cumhuriyeti Hacıları Başkanı ve Veliyyi Fakih’in Hac İşlerindeki Temsilcisi, İranlıların Arabistan’a umre ziyaretlerinin devam etmesinin, Suudi yetkililerinin İranlı ziyaretçileri taciz eden suçlu polisleri cezalandırmalarına bağlı olduğunu bildirdi.

İSNA’nın bildirdiğine göre Arabistan’ın Cidde havaalanında görevli güvenlik görevlilerinin İranlı genci taciz etmesini ağır bir dille kınayan İran İslam Cumhuriyeti Hacıları Başkanı ve Veliyyi Fakih’in Hac İşlerindeki Temsilcisi Huccet’ul İslam Seyyid Ali Gazi Asker, bu adi suçun sorumlularının en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiğini bildirdi.

Suudi yetkililerin bu konuda gerekli işlemleri yapmamaları durumunda Umre hacı ziyaretlerinin düzenlenmesinin İran halkı ve ülkesinin maslahatına olmadığını bildiren İran İslam Cumhuriyeti Hacıları Başkanı ve Veliyyi Fakih’in Hac İşlerindeki Temsilcisi, söz konusu güvenlik görevlilerinin cezalandırılacakları hakkında Suudi makamların söz verdiklerini, Cidde havaalanında iki İranlı ziyaretçi gencin taciz edilmesinin İran halkının duygularını zedelediğini söyledi.

Öte yandan İran’ın Ciddi konsolosluk görevlisi söz konusu tacizci Suud polislerinin belirlenerek tutuklandıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.