İran Cumhurbaşkanı adaylarının ilk açık oturumu düzenlendi

  • 28 Nisan 2017
  • 956 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı adaylarının ilk açık oturumu düzenlendi

12. dönem Cumhurbaşkanı adaylarının ekonomik ve sosyal konulardaki ilk açık oturumu İran Radyo-Televizyonundan canlı yayınlandı.

19 Mayıs günü gerçekleşecek 12. Dönem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Cumhurbaşkanı Ruhani, Seyyid İbrahim Reyisi, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Tahran Belediye Başkanı Mohammad Bager Galibaf, Eski Kültür ve İslami İrşad Bakanı Mustafa Mir Selim ve Eski Spor Bakanı Seyyid Mustafa Haşemi Taba katılmaktalar.

İkinci açık oturum 5 Mayıs tarihinde siyasi konular içeriği ile ve son açık oturum 12 Mayıs tarihinde ekonomik konulu başlıklarla düzenlenecektir.

Seçimlerden önce belirtilen zaman dilimi çerçevesinde tüm adaylar eşit şekilde canlı ve kayıt yapılmış programlarla iç ve dış ülkelerdeki İran vatandaşlarına programlarını tanıtacaklar.

Bunun yanı sıra adayların seçim büroları tarafından hazırlanan tanıtım filmleri de halkın onları daha yakından tanımaları için iki kez televizyonlarda eşit süreler ile yayınlanacaktır.

Bu dönem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi propagandanın yanı sıra adayların Telegram gibi sosyal medya’yı kullanma imkanına sahip oldukları belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı seçimleri ile birlikte Köy ve Şehirler Encümen seçimleri de yapılacaktır.

Saltanatın 1979 yılında İran’da devrildikten sonra İran genelinde ortalama her yıl bir seçim yapılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.