İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 9 ülke liderinin nevruzunu tebrik etti

  • 21 Mart 2018
  • 990 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 9 ülke liderinin nevruzunu tebrik etti

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece Türkiye, Ermenistan, Afganistan, Tacikistan, Azerbaycan cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarına gönderdiği ayrı ayrı mesajda onların nevruz bayramını tebrik etti.

Ruhani, mesajında nevruzun köklü medeniyetlerden beri günümüze geldiğini belirterek, bahar faslının ve nevruz bayramının kendine özgü rengi ve ıtriyle yeni bir yaşam getirdiğini, tabiata güzellik, canlılık ve tazelik verdiğini ve aynı zamanda dostluk ve barışın müjdecisi olduğunu kaydetti.

İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, baharın gelmesi münasebetiyle, özellikle bölge milletleri olmak üzere bütün insanların gönüllerin bir ve bir renk, etnik ve mezhebi ihtilafların ortadan kalkması, huzur ve barışın, şiddetin ve radikalizmin ve savaşın yerini almasını temenni etti.

İran cumhurbaşkanı, hükümetlerin nevruz medeniyeti konusunda böyle önemli bir günden ilham alabileceklerini belirterek, bu bayramı, milletleri için adalet, birlik ve beraberlik, barış, bereket ve güzelliği hediye edebileceklerini kaydetti.

İslami İran cumhurbaşkanı sözkonusu mesajında, 9 ülkenin halkları için esenlik dolu bir yıl arzu etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.