İran Cumhurbaşkanı: İran’ın Kürt vatandaşları devletin ve halkın güvenine muhataptır

  • 11 Ekim 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı: İran’ın Kürt vatandaşları devletin ve halkın güvenine muhataptır

İslami İran Cumhurbaşkanı, millet ve devlerin, İran’ın Kürt halkına güven duyduklarını bildirdi.

Bugün bakanlar kurulu toplantısında konuşan cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran devleti ve nizamının kendi Kürt vatandaşlarına güveninin tam olduğunu bildirerek, kesinlikle Irak Kürdistan bölgesinde bir grup insanın siyasi hatasını Kürt halkının hesabına koymayacağını, Kürtlerin İran’ın yüce milletinin bir parçası olduğunu ve sekiz yıllık savaş döneminde her zaman İslam İnkılabının arkasında yer alarak vatanı savunduklarını bildirdi.

İslam nizamının, İran, Irak, Türkiye ve Suriye’deki tüm Kürtlere karşı sevgi beslediğini ve Kürtlerin kesinlikle baskı altına alınmasını istemediğini belirten Ruhani, Irak Kürt yerel yönetim yetkililerinin bir yanlış ve hata işlemesi durumunda, bu hatalarının bedelini ödemeleri gerektiğini, ama Kürt halkının bölgenin barışçı halkı olarak her zaman saygı duyulduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Farklı ırk yada kavimler olması Allah’ın tedbir ile kullarına kaynaşma kültürel zenginleşme fırsatı da sunması denilebilir tabii içerik çok geniş açıklanabilir. Tabi her kavmin bir tarihi ünü dil, medeniyet ve kültürü vardır. Varlığını devam ettiren temel unsur ise dildir. Ancak şu ki çocuk yaştan itibaren güzel ahlakla eğitilen bireyler aslını unutmamak üzre bunu bir ayrım konusu da etmeksizin dil, kültür, medeniyetine ve diğer dil ve medeniyetlere saygılı olarak emirel müminin Hz. İmam Ali aleyhi selamın buyurduğu üzre:’ insanları dinde kardeş yaratılışta eş’ görerek kendini tanımaya odaklanmış yani insanı kamile göre ben neredeyim vs. Tüm renk, kavimler Hz.Nuh aleyhi selam evladı iken zamanla iki kadeş veya akrabalar kendi otoğlarını kurup farklı bölgeler ve etkileşimlerle farklı dil, sanat, kültür, mimariler ile medeniyetler ve askeri güç ilede beylik ve devletler kurdular vs. İnsan ruhunun ırkı yoktur ki kimseye gel bakalım sen türk, kürt, Çerkez, fars, Arap vb idin de şu ırk üstün de senin muamelen farklı denilmez. Tabii insanın durumuna imkanlarına göre yaptıkları yapabilecekleri kısaca aklını kullanma oranına göre durumu bir olmaz. ‘İnanan ile inanmayan bir olmaz’ Boşuna yazmıyorum ya:)!?

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.