İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam ülkeleri liderlerine Hz. Peygamberinin(S) doğumunu tebrik etti

  • 06 Aralık 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam ülkeleri liderlerine Hz. Peygamberinin(S) doğumunu tebrik etti

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam ülkeleri liderlerine gönderdiği ayrı ayrı mesajlarda İslam Peygamberinin kutlu doğumunu tebrik etti.

Ruhani mesajında İslam Peygamberinin yolu ve İslam dini ve kutsal kitabı Kuran-ı Kerimin öğretileri doğrultusunda ve İslam ülkeleri liderlerinin çabası ile İslam milletleri arasında daha çok birlik ve beraberlik oluşması temennisinde bulundu.

Ruhani bu doğrultuda İslam’ın hidayet ve rahmani yüzünün daha çok dünya halklarını gösterme imkanı olması temennisinde bulunarak, İslam ülkelerinin önemli misyonlarının birinin şiddet ve radikalizmle mücadele için tekfirci ve radikal düşüncelere karşı gelmek olduğunu söyledi.

Ruhani mesajında İslam ümmetinin birlik ve beraberlikle İslam ülkeleri ve dünya’da barış, istikrar, adalet tesis etme imkanına sahip olduğunu yazdı.

Ruhani mesajında tüm İslam devletleri ve Müslümanlara esenlikler diledi.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, İslam ülkeleri Başbakanları ve İslami Şura Meclisi Ali Laricani de İslam ülkeleri Meclis Başkanlarına birer tebrik mesajı gönderdiler.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu kutladı. Zarif, İslam ümmetinin, Hz.Peygamberin hedeflerinin gerçekleşmesi doğrultusunda  birlik ve beraberlik içinde olmaları ve tefrika ve ihtilafa düşmemeleri gereğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.