İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nükleer Tim’e Milli Nişan Verilmesi Töreninde Konuştu

  • 08 Şubat 2016
  • 693 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nükleer Tim’e Milli Nişan Verilmesi Töreninde Konuştu
İslami İran Cumhurbaşkanı bugün Tahran’da özel bir törende, İran ile 5+1 grubu arasında yapılan nükleer görüşme müzakere timi ve tüm ilgililerden teşekkür etti ve ödüller verdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre bugün tahran’da nükleer müzakere heyeti üyeleri ve ilgililerine “liyakat, müdüriyet ve Şecaat” yüksek nişanı verme töreninde konuşan İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in, müzekere heyeti üyelerinin gece gündüz demeksizin göstermiş oldukları çaba ve gayretlerle İran halkının direniş, sabır ve metanetinin bir sonucu olduğunu bildirdi.

İran halkının birlik ve dayanışma içinde oldukları, gönül birlikteliği taşıdıkları tüm devrelerde alanların yegane galip ve muzafferi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün İran halkına teşekkür günüdür, zira tüm sahnelerde var olmuş ve kesinlikle büyük güçlerden korkmamış, başını aşağı getirmemiştir” dedi.

Nükleer müzakereler boyunca İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin yol göstericiliği ve hidayetlerine değinen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam İnkılabı Rehberinin, bu konuda kendi tüm değerli tecrübelerini müzakere heyeti üyelerine sunduğunu ve müzakere heyeti üyelerinin de kendisinin bir sözünün yerde kalmamasına büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu konuşmanın ardından Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan’a “liyakat, müdüriyet ve Şecaat” yüksek nişanı taktı.

Bu törenin başında ise İran nükleer şehitlerinin hizmetlerinden takdir edilerek onların takdir mektubu ailelerine teslim edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.