İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Öğretmenler ve İşçiler gününü kutladı

  • 02 Mayıs 2016
  • 757 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Öğretmenler ve İşçiler gününü kutladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, diplomatların çabalarıyla İran halkının önündeki büyük bir engellin kaldırıldığını ve nükleer anlaşmanın milletin ileriye yönelik hareketi için önünü açtığını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Öğretmenler ve İşçiler gününü kutlayarak, yılın sonuna kadar enflasyonun İran’da tek haneye düşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Mepna firmasında düzenlenen İşçileri Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, 11. hükümet döneminde enflasyon rakamlarının aşağı yönlü seyir izlediğine temasla, enflasyonun geçen yılın sonlarına doğru yüzde 12’ye gerilediğini, bu yılın sonuna kadar da tek haneye düşeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Ruhani, şu an İran’da enflasyonun yüzde 11 oranında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ekonomisinin hş. 1395 yılında yüzde 5 oranında büyüyeceği tahmininde bulunarak, İran ekonomisinin ancak yatırım cezbiyle düzelebileceğini ifade etti.

İran’a bugün muhtelif ülke liderleri ve yetkilileri ve yabancı firmaların geldiğine dikkat çeken Ruhani, İran’la yapılan anlaşmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin devamında İşçiler ve Öğretmenler gününü kutladı.

Cumhurbaşkanı, Meclis seçimlerine dikkat çekerek ilk kez 18 kadın vekilin meclise girdiğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani sözlerinin başka bir bölümünde nükleer anlaşmaya kötümser bakanları eleştirerek, İran’ın dünyanın 6 gücüyle anlaşmaya vardığını hatırlatarak, nükleer anlaşmanın bir milletin verdiği çabanın sonucu olduğunu belirterek, “Neden büyük bir milletin çabasını küçükmüş gibi gösteriyorsunuz, bu bir hükümetin değil bir büyük milletin işidir” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.