İran Cumhurbaşkanı Ruhani, selde mağdur olan insanlara yardım için yetkilileri görevlendirdi

  • 31 Ekim 2015
  • 763 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, selde mağdur olan insanlara yardım için yetkilileri görevlendirdi

İran’ın batısında yer alan İlam eyaletinde vuku bulan sel felaketi ardından İslami İran Cumhurbaşkanı yazılı bir açıklama yaparak, kendi özel kalem müdürü, içişleri bakanı ve İlam eyaleti valisini bölgede mağdur insanlara yardım ve felaketin etkilerinin giderilmesi konusunda görevlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı enformasyon merkezinden yapılan açıklamaya göre İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün, içişleri bakanı ilam valisi ile yaptığı telefon görüşmelerinde bölgenin durumuyla ilgili son bilgileri alarak, sel mağdurlarına yardım ve yaraların sarılması konusunda gerekli direktifleri verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü ve planlama-bütçe teşkilatı başkanı Muhammed Bakır Nobaht ve Cumhurbaşkanı üst düzey danışmanı Hüseyin Feriduni gerekli organizeyi yapmak amacıyla bugün sabah İlam kentine giderek vali ve bölgenin öteki yetkilileri ile bölgede tesbit çalışmalarını başlattılar.

Son iki gün içinde İlam eyaletinin merkezi İlam kentinde yoğun yağışlar bölgede sel felaketine yol açmış ve halkın büyük zararlar görmesine neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.