İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Şeyh Nemr’in İdamıyla İlgili Bir Mesaj Yayınladı

  • 03 Ocak 2016
  • 863 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Şeyh Nemr’in İdamıyla İlgili Bir Mesaj Yayınladı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani yayınladığı mesajında Suudi Arabistan’ın gayri İslami ve insanlık dışı eylemini kınayarak, bu eylemin mezhepçilik ve terörizmi körükleyebileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Ruhani’nin mesajının metni şöyle:

“Bismillahirrahmanirrahim

Mücahit bilgin Şeyh Nimr’in idam haberi, İslam dünyasında herkesi hüzne bürüdü. Bendeniz insan hakları ve İslami değerlerle çelişen bu eylemi kınayarak, Şehy Nimr’in ailesi ve bütün müslümanlara başsağlığı diliyorum.

Kuşkusuz Suudi Arabistan devleti böyle insanlık dışu bir eylemle özellikle de İslami ülkeler nezdindeki prestijine gölge düşürmüştür. Böyle bir hareket, son yıllarda bölgeyi istikrarlaştıran ve kana bulayan mezhepçilik, terörizm ve aşırıcılığı bölge ve dünyada körükleyebilir.

İran müslüman halkı bütün müslümanlar gibi bu gayrı İslami hareketi şiddetle kınıyor, ancak bu cinayetin ülke içindeki başına buyruk kimselerin yasadışı eylem yapmaya ve devletimizin prestijini zedelemeye kalkışanlar için müsait zeminin ortaya çıkmasına izin vermez.

Dün Meşhed ve Tahran’da aşırıcıların yaptığı hareket sonucu Suudi Arabistan’ın Tahran’daki Büyükelçiliği ile Meşhed’deki Başkonsolosluğu’nun hasar görmesi, asla kabul edilir değildir ve bu hareket her şeyden önce devletimizin haysiyetini zedelemektedir. Devletin bütün yetkilileri böyle başına buyruk kimselerin ciddiyetle önlenmesi gerektiğinde hemfikirdir.

Dolayısıyla İçişleri Bakanı’ndan Yargı Erki ve İstihbarat Bakanlığı’nın işbirliği ile diplomatik mekanlara saldırı düzenleyenleri ortaya çıkarmalarını ve adaletin eline teslim etmelerini istiyorum. Böylece bundan sonra bu tür hareketlerin gerçekleşmesine tanık olmayız ve İran’da bulunan bütün diplomatik mekanların güvenliği etkilenmez.

Allah, Şeyh Nimr’in ruhunu Kerbela şehitleriyle birlikte olmayı nasip eylesin ve müslümanları yüceltsin.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Hasan Ruhani”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.