İran cumhurbaşkanı Ruhani Uluslararası kuruluşları Myanmar konusunda eleştirdi

  • 10 Eylül 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanı Ruhani Uluslararası kuruluşları Myanmar konusunda eleştirdi

Kazakistan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısına katılmak için Kazakistan’a hareketinden önce havaalanında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Ruhani, Myanmar’da etnik soykırımın söz konusu olduğunu belirterek bu durum karşısında uluslararası kuruluşların sessiz kalmalarını sert dille eleştirdi.

Myanmar’da 100 binlerce kişinin evinden yurdundan olduğunu ve binlerce masum savunmasız insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Ruhani, bu acı olaylar karşısında İslam dünyasının kayıtsız kalamayacağını söyledi.

Myanmar hükümeti ve ordusuna baskı uygulanması gerektiğini ifade eden Ruhani, uluslararası camianın, İslam dünyasının ve o ülke komşularının maalesef bu olay karşısında gereken tepkiyi vermediğini söyledi.

Myanmar Müslümanlarına yardım edilmesi gerektiğini ifade eden Ruhani, özellikle Müslümanların bu konuya eğilmesi gerektiğini söyledi.

Ruhani, toplantı esnasında bazı ülke liderleriyle de ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüşmeler yapabileceğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı bugünkü dünyada, çevre, iklim, iş, gıda ve güvenliği, enerjideki sorunların ancak bilim ve teknoloji yoluyla aşılabileceğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, Kazakistan cumhurbaşkanının daveti üzerine bu ülkeye gitmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.