İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den önemli döviz politikası talimatı

  • 12 Nisan 2018
  • 1.067 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den önemli döviz politikası talimatı

İran hükümetinin Ekonomi Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Ruhani’nin başkanlığında düzenlenerek, döviz piyasası üzerinde uygulanan politikalarla ilgili alınan kararlar masaya yatırıldı.

İran hükümetinin Ekonomi Kurulu toplantısı bugün sabah saatlerine Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başkanlığında düzenlenerek, döviz piyasası üzerinde uygulanan politikalarla ilgili alınan kararlar masaya yatırıldı.

Ruhani bu oturumda farklı alanlara tahsis edilen döviz kurunun şeffaflığı sonucu yatırım piyasasının huzura kavuştuğunu bildirerek, “Hükümetin bu konuda aldığı kararları göz önünde bulundurarak, tüm organlarımız merkez bankasının öncülüğünde bu konuda yayınlayıp kendilerine ilettiğimiz yönetmelikleri dikkatli bir şekilde yürürlüğe sokmalı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ruhani ilaveten şöyle dedi: Yeni döviz politikasının bir diğer faydalı yanı da ülkenin ihtiyaç duyduğu ürünlerin üreticileriyle ithalcılarının döviz fiyatı konusunda tam emin bir şekilde işlerini yapıp geleceğe yönelik planlama gerçekleştirmesi. Böylece İlan edilen döviz fiyatıyla temel ürünlerin fiyatında ortaya çıkacak herhangi bir artış ihtimali üzerindeki kaygılar da püskürtüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.