İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri: ABD’nin cinayetleri için gerçek intikam, Amerikan güçlerinin bölgeden çekilmesidir

  • 13 Ocak 2020
  • 712 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri: ABD’nin cinayetleri için gerçek intikam, Amerikan güçlerinin bölgeden çekilmesidir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri bugün Tahran’da İran-Suriye’nin üst düzey heyetlerinin ortak toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’nin Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’yi şehit ederek işlediği cinayetine işaretle, ABD’nin cinayetleri için gerçek intikamın Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesi olduğunu vurguladı.

Suriye Başbakanı İmad Hamis’in katılımıyla düzenlenen oturumda konuşan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, Irak parlamentosunun Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekilmesini isteyen kararını memnuniyetle karşılayarak, bu dalganın bölgedeki diğer İslam ülkelerinde de oluşmasını temenni etti.

Cihangiri ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin geçmişteki gibi Suriye halkı ve hükümetinin yanında durmaya devam edeceğini belirterek, İran’ın Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini de himaye ettiğini söyledi.

Suriye Başbakanı Hamis de, ABD’nin bölge ülkelerine savaş dayatmaya ilişkin komplo ve planlarına işaretle, bunun bir örneğinin terörle mücadele sembolü olan Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik düzenlediği saldırı olduğunu söyledi.

Oturumda Cihangiri ile Hamis, her alanda ikili işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptılar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.