İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve Ekvator dış ticaret bakanı, ikili ilişkileri görüştü

  • 02 Şubat 2016
  • 860 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve Ekvator dış ticaret bakanı, ikili ilişkileri görüştü

İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve Ekvator dış ticaret bakanı, ikili ilişkilerin başta ticaret ve ekonomi olmak üzere çeşitli alanlarda gelişmesine vurgu yaptılar.

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, dün Tahran’da Ekvator dış ticaret bakanı Diego Aulestia Valencia ile görüşmesinde, iki ülke ilişkilerini memnuniyet verici olarak nitelerken, iki ülkenin iktisadi ve ticari kapasitelerini değerlendirmeye dayalı ilişikler açısından henüz yolun başında olduğunu ve iki ülkenin ilişkilerin her alanda gelişmesi için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Cihangiri, Latin Amerika ülkelerinin dünya sahnesinde önemli rolleri olduğunu ve bu ülkelerin önemli konumlara sahip olduğunu belirterek; Ekvator’un İran açısından Latin Amerika ülkeleri arasında özel konuma sahip olduğunu söyledi.
İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, nükleer anlaşmadan sonra İran’ın dünya ile ilişkilerde yeni bir döneme girdiğini belirterek, İran’ın yaptırımların kalkmasından sonra dost ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

Bu arada Ekvator dış ticaret bakanı İslam inkılabının yıl dönümü eşiğine girilmesi ve İran aleyhinde zalimce yaptırımların kaldırılması münasebetiyle tebrikte bulunurken İran ile ikili ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.