İran Cumhurbaşkanı’ndan Irak devleti ve halkına övgü

  • 06 Aralık 2015
  • 794 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı’ndan Irak devleti ve halkına övgü

İRNA’nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Ruhani dün yayınladığı mesajında Hz. Hüseyin’in (as) şehadetinin 40. günü Erbain merasiminin bu yıl Irak Kerbela’da İran’dan da milyonlarca kişinin katılımıyla görkemli ve güvenlik içinde düzenlenmesi ve Irak halkının misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken, bu yıl Erbain merasiminin görkemli katılımla düzenlenmesinin mesajının, ‘maneviyat, güvenlik, ahlak ve müslümanların dünya genelinde fedakarlığın’ olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, mesajında bu yılki Erbain merasimini, dünyadaki en büyük manevi yürüyüş olarak nitelerken, bu görkemli ve büyük yürüyüşün düşmanların terör ve korku havası estirmek, bölgeyi güvensiz hale getirmeye yönelik çalışmalarının olduğu şartlarda yapılmasının ise İslam’ın güzel ve huzur yönünü sunması açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Mesajda ayrıca, Erbain merasimlerine milyonlarca insanın katılması, Irak halkı ve hükümetinin milyonlarca ziyaretçi en iyi şekilde ağırlaması ve bunların güvenliğinin sağlanması konusunda gösterdikleri hassasiyetin ise takdire şayan olduğuna vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.