İran Deniz Kuvvetlerinden Radara Yakalanmayan Savaş Gemisi

  • 15 Haziran 2016
  • 1.342 kez görüntülendi.
İran Deniz Kuvvetlerinden Radara Yakalanmayan Savaş Gemisi

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı, “Cemaran savaş gemisinden sonra yapılan Demavend savaş gemisi, daha ileri teknolojiye sahiptir ve şüphesiz şu anda yapılmakta olan Sehend savaş gemisi, radara yakalanmama ve silah türü bakımından yüzde otuz daha gelişmiş ve farklı teknolojiye sahiptir.” dedi.

Ordunun günümüz şartlarında ihtiyaç duyduğu teçhizatları üretme kapasitesine sahip olduğuna değinen İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari şu açıklamalarda bulundu: Stratejik deniz kuvvetleriyle açık denizlerde bulunmak için farklı ölçeklerde çeşitli savaş gemileri ve farklı boyutlarda deniz altıları gibi özel teçhizatlara ihtiyacımız vardır ki şu anda onları üretme kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız.

Kuzey Hint okyanusundan on derece yörüngesine ve Aden Körfezinden Babe’l Mendeb’e kadar, Kızıldeniz, Güney Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi, Pasifik Okyanusu ve Bengal Körfezi’ni çeşitli filolar halinde dolaştık ve sadece Atlas Okyanusu kaldı ki o da planımız içerisinde yer almaktadır.

Önümüzdeki Şubat ayına kadar yaklaşık 20 tatbikatın düzenleneceğine değinen Seyyari, Şubat ayında da onaylanması halinde büyük bir tatbikat olacak olan “Vilayet 95” tatbikatını yapacağız, dedi.

İran’ın Cemaran ve Demavend savaş gemilerinin üretim ve suya indirilmesindeki bilimsel ve teknik yeteneklerine değinen Deniz Kuvvetleri Komutanı şöyle ekledi: Savaş gemisi üretimi aşamasında sıfırdan tasarlama kapasitesine ulaştık. Şöyle ki Demaven savaş gemisinin tasarımı tamamen yerli bir tasarımdır ve Cemaran savaş gemisine de helikopter ve Torpido taşıma özelliği koyduk.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.