İran devrim Muhafızları: Amerika, kışkırtıcı girişimini tekrarladı

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.537 kez görüntülendi.
İran devrim Muhafızları: Amerika, kışkırtıcı girişimini tekrarladı

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, ABD donanmasına ait savaş gemisinin Fars Körfezi’nde profesyonel olmayan eylemlerini kışkırtıcı bir şekilde tekrarladığını belirtti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, bir bildiri yayınlayarak, Amerikan donanmasının Fars Körfezi’nde profesyonel olmayan eylemlerini kışkırtıcı bir şekilde yinelediğini açıkladı.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi: ABD donanmasına ait bir geminin Fars Körfezi’nin kuzeyinde İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri’nin devriye botuna provokasyon amaçlı ateş açmasından sadece birkaç gün geçmesine rağmen ABD savaş gemileri dün akşam saatlerinde aynı eylemlerini yineledi.

Bildiride ayrıca, “Dün Cuma günü yerel saatle 16:00’da İran’ın ‘Risalet’ enerji sahası civarında Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri’nin gözlem altında tutulan Amerikan donanmasına bağlı Nimitz isimli uçak gemisi ve beraberindeki kruvazör gemisi kışkırtma amaçlı bir şekilde ‘helikopter uçurtma’ ve ‘İran gemisine yakınlaşma’ girişiminde bulunmuştur” kaydedildi.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri askerlerinin her zaman bilinçli ve duyarlı olduğu belirtilen bildiride, “ABD’liler profesyonelce olmayan bir şekilde işaret fişeği atarak kışkırtıcı girişimde bulundu, fakat İranlı askerler onların anormal davranışlarına aldırmadan kendi görevine devam ettiler” denildi.

İran devrim Muhafızları Deniz Güçleri geçen hafta da Amerikan savaş gemisinin Fars Körfezinde uyarı ateşi açtığı kışkırtıcı girişiminin İran savaş gemisince etkisiz bırakıldığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.