İran Devrim Muhafızları Komutanı: Güç Dilinden Anlayan Düşmanla Başka Dille Konuşmayız

  • 05 Temmuz 2017
  • 1.520 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Komutanı: Güç Dilinden Anlayan Düşmanla Başka Dille Konuşmayız

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi; “Düşman bizimle savaş başlamaktan ve onun sonuçlarından korku içinde olursa barış gerçekleşir ve kalıcı olur.” dedi.

Cihad-i Kebri anlamının düşmana güvenmemek ve onlara uymamak olduğunu ifade eden Caferi, bunun anlamının müzakere etmek olmadığını söyledi.

Bazılarının Devrim Muhafızlarını dünya ile işbirliği yapmamak ve savaş peşinde olmakla itham etmelerini eleştiren General Caferi, “Barış sadece müzakere ile elde edilemez ve eğer birisi sulta düzeninin gerçeklerini bilirse bunu algılar.” dedi.

Bölge durumuna değinen General Caferi, “Düşman bugün, İran’ın bölgede İslami birlik ve bölge milletlerinin menfaatlerine dayanan toplu güvenlik stratejisinin başarısına itiraf etmekten ve İran çerçeveleri ile kendini adapte etmekten başka çaresi yoktur. Bunu kolay kabullenmeyeceklerini ve sonuna kadar direneceklerini ve hatta bize terörizme destek gibi yalan iftiralar atacaklarını biliyoruz.” dedi.

General Caferi, İran’ın üstün bölgesel gücünün, İran milletinin eşsiz ve büyük milli sermayesi olduğunu ve bunun İran’ın güvenlik nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

“Bölgesel durum ve çeşitli aktörlerin davranışlarının incelenmesi bizim bölgede yeterince güçlü olanların güvende kalacağını göstermekte” diyen Caferi, “Güç dilinden anlayın bir düşmanla yüz yüzeyiz ve bundan dolayı onlarla başka dille konuşamayız” dedi.

General Caferi, Suudi Arabistan yönetiminin sergilediği tutumlarına da değinerek, “Halihazırda bu ülke bir terör devletine dönüşmektedir. Kanaatimce Suudiler bölgenin en güçlü devleti doğrultusunda daha fazla çaba sarf etmemeli zira başkalarını zahmete sokarak kendilerini de rezil ediyorlar” şeklinde konuştu.

Caferi, Devrim Muhafızlarındaki görevinin en az 3 sene daha süreceğini, İslam ve Devrime hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.