İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı: Geçtiğimiz yıl ABD ile müttefikleri başarısız oldu

  • 05 Nisan 2018
  • 1.164 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı: Geçtiğimiz yıl ABD ile müttefikleri başarısız oldu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, “Geçtiğimiz yılda ABD’liler ve Beyaz Saray’ın müttefikleri iç ve bölgesel düzeyde bir sürü başarısızlıklarını ortaya koydu” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, son aylarda ülkede yaşanan olayları değerlendirerek, “Geçen sene İslam İnkılabı düşmanları bölgesel ve uluslararası düşmanlarımızın desteğiyle İslami düzenini devirmek için kapsamlı planlar hazırlamıştı. Fakat duyarlı İran halkının vasıtasıyla onların girişimlerine karşı güçlü bir set oluşturuldu ” dedi.

Bölgedeki gelişmelere de işaret eden Tümgeneral Caferi, “Terör örgütü DEAŞ’ın Irak ve Suriye’deki çöküşü ve ardından teröristlerin kentlerden kademeli olarak temizlenmesi ve aynı zamanda Irak Kürdistanı’nın bağımsızlığı ile ilgili komplonun çökertilmesi İran İslam Cumhuriyeti’nin zamanında yaptığı uygun desteği ve yapıcı rolü ile birlikte bu ülkelerin yönetimi ve halkının duyarlığıyla gerçekleşmiştir” açıklamalarında bulundu.

“Geçtiğimiz yıl Beyaz Saray ve ABD’nin müttefikleri iç ve bölgesel düzeyde bir sürü başarısızlıklarını ortaya koydu” diyen Tümgeneral Caferi, İran halkının İslami direnişle ilgili büyük kazanımlar elde ettiğini kaydetti.

Bunlara ilave oalrak Tümgeneral Caferi, “İran halkı geçtiğimiz yılda gösterdiği büyük azim ve kararlılıkla İslam Cumhuriyeti’nin kutsal sisteminin gücünü her zamankinden daha fazla sağlamlaştırdı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.