İran devrim muhafızları Suudi tekneyi sınır ihlalinde bulunduğu için durdurdu

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.498 kez görüntülendi.
İran devrim muhafızları Suudi tekneyi sınır ihlalinde bulunduğu için durdurdu

İran içişleri bakanlığı sınır işleri genel müdürü Mecid Agababai, dün Arabistan’a ait bir teknenin İran devrim muhafızları ordusu deniz güçleri tarafından Fars Körfezi sularında İran sınırlarına girdiği gerekçesiyle durdurulduğunu bildirdi.

Mecid Agababai, sözkonusu teknede 4 Hindistanlı personel olduğunu ve teknenin Farsi adasının batısında 4 mil İran sınırlarına girdiğini ve bundan dolayı teknenin kanuni işlemler için İran deniz güçleri komutanlığına teslim edildiğini bildirdi.

Teknedeki 4 kişinin de tutuklandığını ve sorgulanmalarının devam ettiğini belirten Agababai, İran ordusu ve emniyet güçlerinin, sınırlarını korumayı en önemli görev olarak bildiğini ayrıca İran’ın Fars Körfezi’ndeki komşularına saygı duyduğunu ama kimseye  İran sularının ihlaline uluslararası kanunlar gereği  izin vermeyeceğini ve sınırları ihlal edenlere karşı da gereğinin yapılacağını söyledi.

İran devrim muhafızları  deniz devriye güçlerinin bu kanuni girişimi, son zamanlarda Suudi sahil güvenlik güçlerinin, dalgalardan dolayı kendi yolundan çıkarak Suudi Arabistan sularına geçen İran’a ait iki balıkçı teknesine ateş etmeleri ve balıkçılardan birinin  hayatını kaybetmesinin ardından yaşanmakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.