İran Devrim Muhafızları Uyardı: Dünyanın hiç bir yeri teröristler için güvenli değil

  • 25 Haziran 2018
  • 1.558 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Uyardı: Dünyanın hiç bir yeri teröristler için güvenli değil

İran devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Hamza Seyyid’üş Şüheda Karargahı yazılı bir açıklama yaparak, karşı devrimciler ve terör örgütlerini uyararak dünyanın hiç bir yerinin onlar için güvenli olmayacağını bildirdi.

İRİB Haber Ajansının bildirdiğine göre İran devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Hamza Seyyid’üş Şüheda Karargahının bildirisinde şöyle deniliyor:

“Karşı devrimciler terör örgütlerinden oluşan 14 kişilik bir ekibin Piranşehr sınır bölgesinde yer alan Temerçin’e nüfuz etmesi ardından bölgedeki sınır güvenlik karakolu gerekli operasyonu başlatarak ve teröristlerin istikametini belirleyerek dün sabah sınır bölgesinde kurdukları pusuyla bu terör timi ile çatışmaya girmiş ve terörist timini imha etmeyi başarmıştır. Bu çatışmalarda terör ekibinden 4 kişi etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca teröristlere ait çok miktarda silah ve teçhizat da çatışma bölgesinde bırakılması terör örgütüne çok ağır darbe indirildiğini gösteriyor.

İran devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Hamza Seyyid’üş Şüheda Karargahı ayrıca bu bildiride dünya müstekbirliğine bağımlı terör örgütünü uyararak, kendi çirkef terör eylemlerinden el çekmesini aksi takdirde hiç bir yerin onlar için güvenli olmayacağını ve onların kesin imhasına kadar kendilerini takip edeceklerini bildirmiştir.

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinin sınırında sınır muhafaza güçleri dün silahlı eşkiya ile çatışmaya girmiş, çatışmada bir asker şehit düşerken, bir asker de yaralanmıştı.

Çatışmanın Piranşehr sınır muhafaza alayının bulunduğu Temerçin 2 sınır bölgesinde yaşandığı açıklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.