İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanından nükleer anlaşmanın çiğnenmesine tepki

  • 06 Kasım 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanından nükleer anlaşmanın çiğnenmesine tepki

İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi, Katsa adıyla İran aleyhinde yeni ambargoların yürürlüğe girmesinin İran ve 5+1 üyesi ülkeler arasında imzalanan nükleer anlaşmanın çiğnenmesi manasına geldiğini söyledi.

Amerikan senatosu haziran  ayında ve Amerikan temsilciler meclisi de temmuz ayında İran aleyhinde Katsa adıyla yeni yaptırımlar konusunda karar almıştı. Bu yaptırımlar, İran’ın silahlanma ve savunma gücüne yönelik ve İran ordusuna darbe indirme amaçlı yoğunlaşmıştır.

İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi, dün Tahran’da muhabirlere yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma çerçevesinde İran’ın taraflarının, İran’ın dünya ile iktisadi ilişkilerinin istenilen seviyeye gelmesinden yana olduklarını ama onlardan bazılarının uygulamalarının sorunların geçmişten  daha da fazla olmasına neden olduğunu söyledi.

İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi, Amerika’nın İran aleyhindeki yeni yaptırımlarının yürürlüğe girmesi halinde, İran’ın da Amerika’nın nükleer anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmemesine uygun cevap vereceğini ve gerekli gördüğünde onu uygulamaya geçireceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.