İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: İran’ın Suriye’deki güçlerinin varlığı Şam-Tahran anlaşmasına bağlıdır

  • 17 Temmuz 2018
  • 1.612 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: İran’ın Suriye’deki güçlerinin varlığı Şam-Tahran anlaşmasına bağlıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, İran’ın Suriye’deki müsteşari güçlerinin varlığının devam ve mahiyetinin sadece Şam-Tahran anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi.

IRNA’nın bildirdiğine göre Dışişleri Bakan Yardımcısı: İran’ın Suriye’deki güçlerinin varlığı Şam-Tahran anlaşmasına bağlıdır.

Beyrut’ta temaslarda bulunan Cabiri Ensari, yaptığı açıklamada, ‘’İran’ın Suriye’deki güçleri müsteşari güçlerdir ve Suriye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, Suriye hükümetinin isteği ve terörizmle mücadele gereksinimi için vardırlar’’ dedi.

Cabiri Ensari, İran güçlerinin geleceğinin İran ve Suriye arasında şekillenecek anlaşmaya bağlı olduğunu belirterek, ‘’Suriye iki tür terörizmle boğuşmaktadır. Bunlardan biri Siyonizm tarafından uygulanan devlet terörizmi ve diğeri de radikal terörizmdir. İran Suriye’nin bu iki mücadelesinde de o ülke devleti ve milleti yanında yer alacaktır’’ dedi.

Yemen ve Suriye konularının Lübnan yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin gündem konularını oluşturduğunu ifade eden Cabiri Ensari, kendisinin Dışişleri Bakanlığında Yemen ve Suriye dosyalarından sorumlu olduğunu belirtti.

Cabiri Ensari, Yemen krizinin çözümü için çabalara değinerek, ‘’BM’nin Yemen Krizindeki temsilcisi ve İran’ın 4 Avrupa ülkesi ve AB ile geçen birkaç ay içinde Yemen krizinin siyasi çözümü ve siyasi görüşmelerin başlaması için sıkı görüşmeler başlamıştır ve bu görüşmeler devam ediyor’’ dedi.

Cabiri Ensari, Yemen krizinin askeri yolu olmadığını belirterek, bu görüşmelere zemin hazırlanması ve savaş seçeneğinin bir kenara bırakılmasını temenni etti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın önceliklerinden birinin tüm bölge ülkelerinde krizlerin son bulması olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.