İran Dışişleri Bakanı: Bilim ve teknoloji, düşmanların gözüne batan en büyük dikendir

  • 08 Aralık 2019
  • 805 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı: Bilim ve teknoloji, düşmanların gözüne batan en büyük dikendir

Dışişleri Bakanı Zarif, ‘Bilim ve teknoloji, İran halkının iyiliğini istemeyenlerin gözüne batan en büyük dikendir’ dedi.

ABD’de bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduktan sonra dün serbest bırakılan İranlı bilim adamı Mesut Süleymani ile birlikte Tahran Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Zarif, Öğrenci Günü’nü tebrik ederek, ‘Bugün Öğrenci Günü’nde ülkemizin en büyük bilim adamlarından birinin yurda dönmesinden mutluluk duyuyoruz. Süleymani hoca 14 aydı hiçbir sebep göserilmeksizin ABD’de rehine gibi tutuluyordu’ diye konuştu.

Süleymani’nin Amerikan vizesini aldıktan sonra resmi davet üzerine ABD’nin en büyük üniversitelerinden birinde bilimsel araştırma yapmak için gittiği bu ülkede ABD hükümeti tarafından gözaltına alındığını açıklayan Zarif, ‘Bugün Dışişleri Bakanlığı personeli de bu serbest bırakılma işinin gerçekleştiği için mutluluk duyuyor. Kendisine defalarca ABD’de kalması için teklifler götürülmesine rağmen, vatansever Süleymani orada kalmayarak ülkesine hizmet etmeyi hedeflemektedir’ değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı ile diğer güvenlik ve adli yetkililerin aylarca süren çalışma ve iş birliği sonucu ve İsviçre hükümetinin diplomatik bir süreç içerisinde katkıda bulunması ile, İran yaptırımlarını delmekle absürd bir biçimde suçlanan ve ABD’de bir yıl boyunca tutuklu kalan İran üniversitelerinde öğretim görevlisi ve bilim adamı Mesut Süleymani, serbest bırakıldı.

Ayrıca Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’nin onayı ve adli ve güvenlik mercilerinin iş birliği ile İran’da casusluk yaptığı gerekçesiyle hapis cezasını çekmekte olan Amerikan vatandaşı Xiyue Wang da İslami rafet ve şefkat dikkate alınarak, ABD’ye gitmek üzere İsviçre yetkililerine teslim edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.