İran dışişleri bakanı Gana cumhurbaşkanıyla görüştü

  • 27 Temmuz 2016
  • 1.114 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Gana cumhurbaşkanıyla görüştü

İran dışişleri bakanı bir kaç Afrika ülkesini kapsayan ziyareti çerçevesinde gittiği Gana’da bu ülkenin cumhurbaşkanıyla görüşmesinde, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele konusunu ele aldı.

İSNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanı Cevad Zarif, dün Gana cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ile görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Zarif, iki ülke arasında iyi bir işbirliği olduğunu  ve  aynı zamanda iki ülke arasında  uluslararası kuruluşlarda çok yönlü işbirliğinin de  iyi ve yakın olduğunu söyledi.

Söz konusu görüşmede Gana cumhurbaşkanı da, nükleer anlaşmadan sonra İranlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerin  başarılı olduğunu söyledi.

Gana cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyetinin Gana’da özellikle klinik  oluşturma ve sağlık alanı olmak üzere bir çok alanda varlığını ve faaliyetlerini yapıcı ve yararlı olarak niteledi.

Gana cumhurbaşkanı, Suriye buhranına da değinerek, Suriye savaşında  askeri yol olmadığını ve Gana’nın bu ülkenin sorununun  siyasi yolla çözümüne destek verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.