İran Dışişleri Bakanı Zarif, Ermeni ve Azeri mevkidaşlarıyla görüştü

  • 06 Nisan 2016
  • 815 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Ermeni ve Azeri mevkidaşlarıyla görüştü

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, Tahran’ın Ermenistan ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında temas hattında yeniden başlayan çatışmaları durdurmak ve ateşkes sağlamak için her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduğunu bildiriyor.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Ermenistan Dışişleri Bakanı Erdward Nalbandiayan ile telefonla yaptığı görüşmede, Ermenistan ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki anlaşmazlığın barışçıl çözümüne vurgu yaptı.

Zarif, Karabağ bölgesindeki çatışmaların durdurulması ve bölgede sükunetin sağlanması vurgu yaptığı bu görüşmede, İran’ın Bakü Erivan anlaşmazlığının çözümü için rol ifa etmeye hazır olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif bugün İran’ın gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile Ramser’de bir araya geldi, görüşmede Zarif, çatışmaların son bulması ve sorunun diyalog ve barışçıl yollarla çözümüne vurgu yaptı.

Öte yandan, İran Bilişim ve İletişim Teknoloji Bakanı Mahmut Vaizi, Azeri mevkidaşı Şahin Mustafayev ile telefonla yaptığı görüşmede taraflar arasındaki çatışmaların bir an önce son bulmasını isteyerek, çatışmaların devam etmesinin bütün bölge halklarına büyük hasar ve zarara yol açacağını ve aynı şekilde milletlerin maslahatı ve çıkarlarına da zarar vereceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, bölgede yaşanan krizler ve sorunlara işaretle, bölgede yeni krizin oluşmaması için elden gelen çabanın verilmesi gerektiğini kaydetti.

Zarif, Karabağ bölgesinde yeniden sükunetin sağlanmasına vurgu yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve bölgedeki krizler ele alındı.

İranlı ve Azeri bakan, ayrıca ekonomi başta olmak üzere ikili işbirliğinin her alanda geliştirilmesi için iki ülkenin karşılıklı girişim ve temasları önemine vurgu yaptı.

Görüşmede Azerbaycan Dışişleri Bakanı, Bakü’nün Reşt-Kazvin-Astara demiryolu için yatırım yapmaya hazır olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.