İran dışişleri bakanı Zarif: Kudüs satılık değildir

  • 30 Mayıs 2019
  • 857 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Zarif: Kudüs satılık değildir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve tüm Müslümanların arzu ve emellerinin merkezi olduğunu ve satılık olmadığını söyledi.

Tahran’da İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftar ziyafetinde konuşan Zarif, İslam dünyasının mevcut şartlarının acı verici olduğunu belirterek bazı ülkeler tarafından Yüzyılın Anlaşması’nın desteklenmesinden daha utanç verici bir şeyin olamayacağını söyledi.

Bilindiği gibi Amerika tarafından dayatılmaya çalışılan Yüzyılın Anlaşması, Filistinlilerin haklarını ortadan kaldırmayı amaçlarken, bu sinsi plan ve proje, başta Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkeleri tarafından da destekleniyor.

Sözkonusu Yüzyılın Anlaşması’na göre, Kudüs terör rejimi İsrail’e devredilecek, Filistinli mülteciler artık ülkelerine dönemeyecekler, dönüş hakları artık olmayacak ve Filistinlilerin mülkiyet hakkı ancak Batı Yaka ve Gazze Şeridin’nde olabilecek.

Amerikan başkanı Trump’ın  6 aralık 2017’de  Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in  başkenti olarak resmiyette tanıması ve ardından Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e intikali,  dünyada büyük tepkiye neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.