İran Dışişleri Bakanı Zarif, Lübnan’ın ”Direniş Bayramı”nı Tebrik Etti

  • 26 Mayıs 2015
  • 862 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Lübnan’ın ”Direniş Bayramı”nı Tebrik Etti

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Lübnan’ın 2000 yılında siyonist İsrail rejimi karşısındaki büyük zafer yıl dönümü “Direniş Bayramı” dolayısıyla Lübnan halkı ve Hizbullah Direnişçilerine tebrik ve kutlamada bulundu.

Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, ayrıca Lübnan dışişleri bakanı Cobran Basil’e ayrı ayrı gönderdiği mesajlarla Lübnan direnişinin işgalci siyonist İsrail rejimi karşısındaki üstün galibiyet ve zaferi yıl dönümünün, Lübnan direniş savaşçılarının sarsılmaz üstün irade ve azimlerini hatırlattığını söyledi.

Bu zaferin dünyanın Müslüman ve özgürlükçü halklarının bağımsızlık uğruna sürdürdükleri mücadele tarihinde bir dönüm noktası olduğunu bildiren Zarif, Lübnan ve tüm bölge halklarının başarı ve üstünlüğünün daimi olmasını diledi.

İsrail rejimi, 2000 yılında Lübnan direnişi karşısında ağır bir hezimete uğrayarak 25 Mayıs tarihinde işgal ettiği Güney Lübnan’dan geri çekilmeye mecbur kalmıştı.

Her yıl Lübnan’da 25 Mayıs günü direniş ve zafer bayramı olarak kutlanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.