İran Dışişleri Bakanı Zarif, Seyyid Ammar Hekim’le Görüştü

  • 28 Temmuz 2015
  • 866 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Seyyid Ammar Hekim’le Görüştü

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Irak’a ziyaretinin son aşamasında dün akşam Irak Yüksek İslam Meclisi başkanı Huccetul İslam Seyyid Ammar Hekim ile görüştü.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif bu görüşmede Irak halkının terörizm ve radikalizmle mücadelede ön safta yer aldığını bildirerek, “biz de bu yolda sürekli olarak Irak devleti ve halkının yanında yer alacağız” dedi.

Bugün bölgenin şiddet, aşırıcılık esiri olduğunu ve bazı yönetimlerin sebepsiz olarak ve bir takım vehimler dolayısıyla bu durumu daha da körüklediklerini belirten Zarif, İran’ın ve tüm bölge ülkelerinin ortak düşman’a sahip olduklarını, bu düşman açısından Şii, Sünni, Kürt, Türk, Arabın fark etmediğini söyledi.İran’ın bölge güvenliğini kendi güvenliği olarak gördüğünü de hatırlatan Zarif, terörizmle mücadelede İran’ın her zaman katkıda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.

Seyyid Ammar Hekim de bu görüşmede İran nükleer başarısından dolayı tebriklerini bildirerek, “sizin son anlaşmanız diyalog ve diplomasi temelinde yeni uluslar arası işbirlikleri konusunda yeni bir fasıl başlattığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.