İran dışişleri bakanı Zarif: Trump hükümeti dünyada inzivaya itilmiştir

  • 23 Ekim 2017
  • 1.201 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Zarif: Trump hükümeti dünyada inzivaya itilmiştir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan başkanı Trump hükümetinin siyasetlerinin Amerika’nın dünyada inzivaya itilmesine neden olduğunu belirterek, ”bölgede istikrar ve güven içinde olan ve terörizmle mücadele eden ülke İran’dır” dedi.

Zarif, dün Güney Afrika’da yaptığı açıklamada, Amerika dışişleri bakanı Tillerson’un  Arabistan dışişleri bakanı  Adil el’Cubeyr ile düzenlendiği basın toplantısındaki açıklamasına işaretle,  ”Bugün ABD’nin en yakın müttefiki bile  İran’la varılan nükleer anlaşma konusunda Amkerika’nın siyasetlerine karşıdır ve onlar Trump yönetiminin nükleer anlaşmanın yürürlüğü konusunda Amerika’nın taahhütlerini yerine getirmemesi konusunda da Amerika’ya karşılar ve bu konuda Amerika’ya muhalif bir tutum sergilemekteler’ dedi.

Amerikan dışişleri bakanı Rex Tillerson, Arabistan dışişleri bakanı ile yaptığı ortak basın toplantısında Suudi yönetiminin İran’ın bölgedeki nüfuzundan dolayı Amerika’nın siyasetlerine destek verdiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, Amerikalıların maalesef yanlışlarından yıllar sonra  bile görüşlerini düzeltmek istemediklerini belirterek, ”Eğer İran İslam Cumhuriyetinin fedakarlıkları olmasaydı, terör örgütü IŞİD bugün Şam, Bağdat ve Erbil’de konuşlanmış olacaktı” dedi.

İran dışişleri bakanı, Amerika’nın bölgedeki arap ülkelerinin petrol paralarını yağmalamak istediğine de temasla, Amerika’nın yanlış bakış açısının bölgede son derece fazla zararlara yol açtığını bundan dolayı ABD’nin en kısa zamanda bu yanlış bakış açısı ve tutumunu düzeltmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.