İran dışişleri bakanından İslam dünyasının birliğine vurgu

  • 12 Ocak 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanından İslam dünyasının birliğine vurgu

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ortak tehditler ve herkesi tehdit eden tehlikelere karşı mücadele konusunda İslam dünyasının birliğinin zaruretine vurgu yaptı.

Mali Milli Meclis Başkanı İsaka Seyidibe ile Tahran’da görüşen Zarif, ikili ilişkilerin gelişmesi, Mali’de düzenlenecek olan İslami Meclisler arası toplantı ve İran’ın bu kuruluşun oluşturanlardan biri olarak katılımının önemi, terörizm ve radikalizmin kökenleri özellikle kültürel ve ekonomik kökenleri ile mücadele gereği ve iki ülke ortak ekonomik komisyonu oluşturması hususlarını masaya yatırdılar.

Seyedibe, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatından dolayı başsağlığı dileyerek, İran ile ilişkilerin ülkesi için önemli olduğunu ve Mali açısından İran’ın dirençli ve iradeli bir millet olduğunu ve irade ettiği her şeyi gerçekleştirebileceğini söyledi.

Mali Meclis Başkanı ve İran dışişleri bakanı, görüşmede ayrıca başta parlamentolar arası olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi olmak üzere terörizm ve radikalizmle mücadelede kültürel ve iktisadi kökleri alanında faaliyetler, iki ülke ortak iktisadi komisyon oluşturma gibi konuları ele aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.