İran dışişleri bakanından Medine’deki patlamaya tepki

  • 05 Temmuz 2016
  • 773 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanından Medine’deki patlamaya tepki

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Medine’de yaşanan patlamaya tepki göstererek; ‘artık teröristlerin geçmediği, ihlal etmediği kırmızı çizgi, kalmamıştır’ dedi.

Fars haber ajansına göre, Zarif, dün sosyal paylaşım sitesi Twiter’den yaptığı açıklamada, ”teröristlere karşı birlikte olunmaması halinde hem sünni hem şii müslümanların kurban olmaya devam edeceğini’ bildirdi.

Daha önce de İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Mescidi Nebevi yakınında ve Kadif bölgesi olmak üzere Arabistan’da dün yaşanan patlamaları kınamıştı.

Behram Kasımi, bu sabah, sözkonusu hadiselerde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla dert ortaklığı içinde olduklarını bildirirken; İran İslam Cumhuriyetinin daha önce de bildirdiği gibi terörizmin her çeşidinin dünyanın neresinde olursa olsun kınanmaya mahkum olduğunu ve bununla mücadele için de, terörizmin yayılmasına neden olan sebeplerinin bulunarak ciddi olarak mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kasımi, bugün bölgede kontrol edilemeyen terörizmin hiç bir sınır ve milliyet tanımayan bir bela olduğunu ve buna karşı bölgesel ve uluslararası ortak işbirliğinin dışında da mücadele yolunun olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.