İran dışişleri bakanından Türkiye’ye eleştiri

  • 25 Şubat 2017
  • 1.287 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanından Türkiye’ye eleştiri

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiyeli yetkililerin İran aleyhindeki tutumlarına tepki gösterdiği açıklamasında, ”Ankara, kadirşinazlığı bilmez komşudur’ dedi.

Zarif, İran gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan huzursuzluklara değinerek, İran’ın her zaman Türkiye’nin güvenliğini ve istikrarını istediğini belirterek, ”15 Temmuz’daki yaşanan başarısız darbeden sonra İran olarak Türkiye’ye iyi niyetimizi gösterdik” dedi.

Ankara hükümeti, İran’ı bölgede mezhepçilikle suçlarken, İran başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin tamamında istikrar ve barışın  sağlanması için hiç bir çabadan kaçınmıyor.

Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münih Güvenlik Konferansı’nda İran karşıtı açıklamasında İran’ın bölgede  istikrarı bozduğunu iddia etmişti.

Türkiye siyasi meseleler uzmanlarından Timur Kuliyev  daha önce radyomuza yaptığı açıklamada, İran’ın bölgede istikrar ve barışın sağlanmasında en önemli unsur olduğunu bildirmiş ve halbuki diğer ülkelerin Irak ve Suriye buhranlarının çıkması ve yaşanmasında önemli rollerinin olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.