İran Dışişleri Bakanlığı: ABD nükleer anlaşmaya bağlı kalmazsa İran’da misliyle hareket eder

  • 11 Ocak 2018
  • 1.144 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı: ABD nükleer anlaşmaya bağlı kalmazsa İran’da misliyle hareket eder

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını teyit ettiğini ama İran’ın bu süreci devam ettirmesinin ABD’nin nükleer anlaşmaya bağlı kalmasına göre değişeceğini söyledi.

İRNA ajansına göre, Zarif, dün twitterden yaptığı açıklamada, ‘Nükleer anlaşmada taraf olan bütün taraflar anlaşmaya bağlı kalmalılar’ dedi.

Zarif, ayrıca uluslararası toplumun Amerika’nın nükleer anlaşmayla ilgili tutumunu desteklemediğini  belirterek, “Ne yazık ki, anlaşmanın başka bir üyesi (ABD) bugüne kadar yükümlülüklerini yerine getirmeden yıkıcı politikalarını sürdürmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Zarif, Moskova temaslarında Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya geldi.

İstişare görüşmesi kapsamında Rusya’ya giden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, başkent Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelip fikir alışverişinde bulundu.

Zarif bu görüşmede, İran ile Rusya’nın bölgede radikalizm ve terörizmle mücadele alanında yapıcı bir rol oynadığına dikkati çekti.

Astana sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini anlatan Zarif, şunları kaydetti: ”Soçi Zirvesi, Suriye krizine yönelik siyasi bir çözüm oluşturmak amacıyla atılan başarılı bir adımdı. Kanaatimce bu zirve, Birleşmiş Milletler’in Cenevre süreciyle birlikte Suriye’de kalıcı barışın sağlanmasına yardımcı olacak en önemli fırsattır.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.